Läsinsats – synliggöra mål

Den här veckan har jag och specialpedagog Ingrid påbörjat en insats för elever i årskurs 1 som inte har knäckt läskoden. Vi kommer jobba med olika grupper två dagar i veckan under fyra veckor. Jag kommer skriva mer om detta längre fram!

Vi har formulerat mål för insatsen utifrån hur långt grupperna har kommit i sin läsinlärning. Mål är något vi hela tiden behöver förhålla oss till i skolans värld. Genom att synliggöra målen för eleverna ökar vi deras känsla av delaktighet och motivation.

Att känna delaktighet och kunna utöva inflytande är inte bara en rättighet för barn och elever – det främjar också deras lärande och utveckling. (Skolverket)

Här är ett exempel från en av grupperna. Målen har förtydligats med bildstöd för att eleverna ska kunna förstå trots att de inte kan läsa.

målram
(skapat med Widgit Online)

Vi har pratat i grupperna om syftet med insatsen – att ge eleverna verktyg för att kunna lära sig läsa – och gått igenom målen. Målen kommer sitta synligt på tavlan så att vi hela tiden kan hänvisa till det mål vi jobbar med för tillfället.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Create a website or blog at WordPress.com

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: